Модни тенденции

Спортно елегантни костюми за бал през 2023 – предимствата на това да изберем такъв костюм

Спортно елегантни костюми за бал през 2023 – предимствата на това да изберем такъв костюм

Абитуриентският сезон 2022 бързо наближава. Ако ще присъствате на бала през предстоящата година, никога не е рано да започнете да мечтаете за перфектния мъжки костюм! Има много горещи тенденции за новия сезон през 2022 година, с които трябва да сте наясно, ако искате да изглеждате модерни за този специален повод.

Когато става въпрос за мъжка мода и мъжки дрехи, а в случая и за абитуриентски бал, всеки мъж трябва да има спортно-елегантен костюм в гардероба си, защото почти няма начин да не се наложи все някъде да го облече. Съвременните модни тенденции са такива, че все повече на сравнително официални събития се носят спортно-елегантни костюми и облекла. Често абитуриенти също предпочитат да носят спортно-елегантни костюми за бала си, тъй като могат да ги носят и след това, или пък просто им допадат повече. Спортно елегантни костюми най-често се носят на работа, на не строго официални делови срещи, конференции и други бизнес събития.

Спортно-елегантно се обличаме много по-често, отколкото строго официално. Това е така, защото официалните поводи са значително по-малко, а спортно-елегантните дрехи са по-удобни, по-лесно се поддържат дрехите от този тип, цените им са по-ниски в сравнение със строго официалните, и не на последно място – със спортно-елегантни дрехи се чувстваме по-комфортно. Освен това, спортно-елегантния стил е подходящ за почти всякакви поводи. Такива панталони и сака се съчетават много по-лесно в сравнение с официалните, а също така могат да се носят на всякакъв тип бижута и аксесоари.

През 2022 г. можете да очаквате да видите по-малко от традиционния черно-бял абитуриентски смокинг, който е стандартът от 1800-те. Днешните младежи търсят костюм, който могат да носят повече от веднъж и да изразяват собственото си чувство за стил и индивидуалност. Това може да се види във всичко – от смели шарки и цветове до облицовки на якета и детайли на ревера. 

Спортно елегантни костюми за бал през 2023

Защо спортно-елегантен мъжки костюм за бал? 

Никоя холивудска продукция и никой каскадьор или майстор на бойните изкуства не може без спортно-елегантни мъжки костюми. Както и никой активен бизнесмен. А в случая е препоръчителен и за абитуриентската ви вечер. Разтегливата материя, свободната кройка и лекият дизайн не Ви ограничават по никакъв начин и Вие свободно можете да бягате, да карате колело, да изкачвате стълби или да чакате с часове в конферентната зала, без да се притеснявате, че дрехата Ви ще се измачка. 

На външен вид спортно-елегантните костюми не се различават от официалните сака и панталони, но на допир са разтегливи и падат естествено по тялото. Дори да нямате перфектната фигура и да се затруднявате в намирането на костюм, тези модели ще паснат идеално на Вашия стил, тъй като няма да Ви се налага да променяте нищо в начина, по който се движите, а кройката няма да Ви пречи да мислите и дишате спокойно. 

Видове платове за спортно-елегантни мъжки костюми

Основно са два варианта – такива, които се разтягат на четирите страни, и такива, които се разтягат само на две страни. Първият тип са по-леки, дишащи и са предпочитани за лятото, а вторият тип са по-тежки платове и се носят зимата и есента. Всяка тъкан, независимо дали е памук, лен, вълна, може да бъде съчетана с определено количество еластан, за да се получи този „спортен“ ефект. Ето защо и разтегливите костюми на външен вид не се различават от официалните. 

Атрактивен или незабележим?

Най-търсените цветове сред този вид костюми са сиво и морско синьо. Сивото е студен, неутрален и балансиран цвят. В него няма емоция, свързва се с консерватизъм, формалност и вещина. Практичен цвят, вечен – тъмните тонове са подходящи за студените месеци, докато по-светлите – за лятото. Морското синьо се свързва както с океана, така и с небето. Асоциира се с отворено пространство, свобода, вдъхновение, въображение и чувствителност. Синьо носят хората, на които може да се има доверие, лоялните, мъдрите и уверените. Тъмносиньото се смята за елегантно, богато, интелигентно, още „кралско синьо“, докато светлосиньото означава доверие и честност. 

Съществуват модели спортно-елегантни костюми, които са изцяло в черно. Идеални са освен за абитуриентски балове и за сватба и други официални събития, на които трябва да присъствате с часове, но желаете да изглеждате перфектно през цялото време.

Днес можете да намерите не само сака и панталони, но и ризи, които се изработват от разтеглива материя. За да завършите стила си, можете да носите маратонки вместо кожени обувки и тънка грейка вместо елек. Спортно елегантните костюми се съчетават още със суитчър, тениска, шапка с козирка.

Фирмите, които ги произвеждат, и от които доставяме за Вас, съобразяват колекциите си с актуалните модни тенденции в съответните облекла, а цените, които предлагаме са много достъпни спрямо западните им еквиваленти. Качеството на платовете и на шиенето на нашите фирми е на доста високо ниво, а това е от съществено значение особено при мъжките облекла, тъй като мъжете нямат навика като цяло да купуват по много дрехи и често да ги сменят. Това не важи за всички мъже, разбира се, но в голяма степен е така, особено що се касае до костюмите и по-официалните дрехи. 

И за финал – позаинтересувайте се къде ще празнувате и дали ще трябва да пътувате дълго време, за да знаете дали ще се облечете предварително. Вижте какви костюми ще носят Вашите връстници в случай, че не искате да изпъквате твърде или обратното – да станете напълно незабележим. Ако имате дама, опитайте се а съчетаете костюма си с нейната рокля.