Модни тенденции

Кога дънките станаха модерни?

мъжки дънки

През 50-те години на миналия век вече не беше особено и интересно да се виждат каубои с дънки. Холивудските дизайнери на костюми трябваше да измислят ново облекло, за да обличат непокорните момчета на киното. Докато модата на джинсите премина през Холивуд, се роди нов образ: лошите момчета от Холивуд, облечени в дънки.

Мъжките дънки бяха разглеждани като бунт срещу семейството, обществото и реда. Woodstock, чиято култура на дънки и мода изгаряха от страстта към индивидуализация и освобождение, бързо се разпространи по целия свят между младото поколение. Носенето на мъжки дънки бързо се превръща в начин за себеизразяване, превръщайки се в един от емблематичните символи на американската мечта. Избрани като моден продукт на 20-ти век от списание Time, дънките винаги са били известни като най-активисткото облекло по улиците през 70-те и 80-те години.

Какво ново в модата на мъжките дънки?

Мъжките дънки – винаги са на мода и винаги задължителни за всеки гардероб на всеки мъж. Те намират огромно приложение в ежедневието ни. Носим ги на работа, носим ги през уикендите, носим ги навсякъде. Те са толкова атрактивна и функционална дреха, че мъжете биха се чувствали изгубени без тях в света на модата.

Облекло от типа на съвременните мъжки дънки е не само удобно за носене, но и много красиво на външен вид. През последните години модните тенденциите за мъжки дънки постоянно се менят. Някои от тях са доста тесни, други нормални, а трети достатъчно широки, за да се чувстваме удобно в тях. Редно е да ги избираме, в зависимост от това каква е формата на тялото ни и кои биха стояли най-добре върху нас. Като към днешна дата са актуални дънкови панталони от следния тип:

• Накъсани и изтъркани;

– Има стереотип разкъсани мъжки дънки. Но не само младите момчета могат да носят такива дънки, също така стоят добре и на зрелите мъже.

• Тип “потури”;

– Още самото име подсказва, че кройката тук ще бъде доста широка. Могат да бъдат дори оприличени като oversize модели. Това осигурява достатъчно място за бедрата, а заедно с това и възможност за по-свободно движение. Обикновено са предпочитан вариант сред по-активни и дейни момчета, които тренират например различни спортове.

• С тесен крачол;

– Това са едни от най-актуалните предложения в момента на пазара. Това, което е характерно за тях, е изключително тясната кройка, която очертава всяка една извивка на тялото. Обикновено имат нормална до ниска талия и се подходящи за мъже, които са с поднормено до нормално телесно тегло и слаби долни крайници.

• Със странични джобове, аксесоари, надписи и др.

Кога, с какво да ги комбинираме?

Една от най-добрите черти на мъжките дънките е, че с тях може да се постигне успешно както спортна, така и елегантна визия. Можете да добавите към любимите си тъмни мъжки дънки чифт бели сникърси и стилен блейзър. Също така можете да ги комбинирате с по-официални обувки и най-различни ризи. По този начин доста бързо ще се сдобиете с невероятна визия, подходяща дори за някои по-специални поводи. От друга страна можете да добавите някоя от любимите си мъжки тениски и да се възползвате от аутфит, подходящ както за пътуване, така и за обикновеното Ви ежедневие. От Вас зависи какъв краен ефект желаете да постигнете.

Мъжките дънки се превърнаха в непреходна дреха, която няма и намерение да слиза от модния подиум в следващите години. Още един чифт дънки никога не е излишен, така че се погрижете за своя гардероб, като погледнете нашите предложения за мъжки дънки. Обновете визията си и придайте актуалност с най-новите ни дънки. Доверете им се и бъдете по-привлекателни отвсякога!

Разгледай категорията Мъжки дънки в сайта