Модни тенденции

Избор на вратовръзка за костюм

вратовръзка-плетена-светло-кафява

Съвременната мъжка мода се върти около вратовръзката. Този уникален предмет на облеклото служи като определящ централен елемент на традиционния костюм. В резултат на това изборът на вратовръзка е императивно значимо решение. Значението на избора на подходящ дизайн не може да бъде преувеличено в обхвата на мъжката известност. Всъщност вратовръзката е най-впечатляващата черта, с която мъжът може да се оборудва.

Цветове на вратовръзка

Черната вратовръзка представлява върхът на формалността. Те принадлежат към своя собствена ясно отделена категория. Междувременно всеки друг цвят може да разкрие различни подробности за личността. Синята вратовръзка привлича и заостря вниманието ни. Червена вратовръзка е избора на решителните и смели мъже, които знят какво искат и как да го постигнат.  Топлите тонове са най-добрите, но по-хладните нюанси също понякога са полезни. Белите вратовръзки са особено остри, но са опасна афера поради неизбежната си склонност към привличане на петна.

Ширина на вратовръзката

Широчината се определя от реверите на сакото, както и размера на яката на ризата. Тенденцията през последните години е към намаляване на ширината на вратовръзките. Докато през 90-те години на мода са били вратовръзките с ширина 9.5 см, в днешно време модните тенденции показват, че най-подходящата ширина е между 5 и 7 см. Естествено много зависи и какво е вашето телосложение. На мода са по-тесните вратовръзки.

Дължина на вратовръзката

Дължината и ширината на вратовръзката варират, а сравнително малко хора обръщат внимание на този детайл, който на практика би могъл да превърне една вратовръзка в неизползваем аксесоар ако е прекалено дълга или прекалено къса. Краят на вратовръзката трябва да е точно над катарамата на колана Краят на вратовръзката трябва да е точно над катарамата на колана. Стандартната дължина на една вратовръзка е 140-150 см. Това е дължина, която пасва на повечето мъже с височина 165-185 см и която позволява оформяне на най-широко разпространените типове възли.

Как да съчетаете костюма с вратовръзката си

Най-важното правило е да изберете вратовръзката според костюма си, а не обратното т.е първо си купете костюм и риза, а след това потърсете подходяща за тях вратовръзка. Костюм с модерна кройка стои добре с по-тясна вратовръзка; Избягвайте твърде широките или тесни вратовръзки. Стандартният размер е между 5 и 7 см в най-широката част. С много по-тесен или широк модел може да изглеждате ретро. Вратовръзката трябва да е по-тъмна от ризата и в един цвят. Ризите в бяло, кремаво и мръснобяло могат да се носят с всеки костюм или вратовръзка. Подобно е и с черните, сиви и тъмносини костюми – отиват на почти всичко. В случай че тоалетът Ви е твърде сериозен, освежете го с вратовръзка в ярък нюанс. Ако харесвате пъстри ризи или блейзъри, уверете се, че вратовръзката допълва основните цветове на ризата.

Избор на вратовръзка

за официални събития:

Ако ще придружавате своята дама на бал или се подготвяте за официална вечер, среща с високопоставен човек, най-подходящата вратовръзка е копринена с изчистен дизайн и без шарки. При погребение се носи само и единствено черна или сива вратовръзка с класическа изчистена кройка. При сватба, кръщене, празник или юбилей носете цветна вратовръзка на райета.

-за неофициални поводи:

Когато избирате вратовръзка за парти, неангажиращ повод или просто за забавление, можете да си позволите по-ярки цветове, съобразени с цвета на костюма. Например ярък цвят, който да контрастира с цвета на сакото – това придава свежест и оригиналност на външния ви вид. Подобни вратовръзки са подходящи и за хора, които имат творческа работа или занимания, свързани с креативност, общуване, връзки с обществеността, журналистика. За повече настроение можете да носите вратовръзка с десен на райета или точки. Подобни модели подхождат за парти, неофициални събития, презентации, конференции, бизнес вечери или фирмени партита.

Интересни предложения за вратовръзки и други аксесоари може да откриете в раздела с тези продукти тук.